Arabica și robusta, campionii boabelor de cafea

Există două soiuri principale ale arborelui de cafea, arabica și robusta. Află diferențele dintre ele și alege varianta care ţi se potrivește cel mai bine.

Care ţi se potriveşte?

Descoperă diferențele dintre aceste două soiuri ale arborelui de cafea și ce determină particularităţile lor.

Două soiuri, două experiențe diferite ale gustului

Arabica (Coffea Arabica) și robusta (Coffea Canaphora) sunt cele mai cultivate și mai consumate soiuri de cafea din lume. Un arbore de cafea tânăr are nevoie de trei-patru ani de creștere pentru a putea produce boabe de cafea.

Cele mai cultivate și mai consumate soiuri de cafea din lume.

Arabica:

Savurează acel moment de descoperire care dezvăluie toate subtilitățile cafelei.
Cultivată pe plantații situate pe platourile înalte, la altitudine medie (între 200 și 2000 de metri altitudine), cafeaua arabica reprezintă 70% din producția de cafea la nivel mondial. Boabele sunt lungi și de formă ovală, cu o linie în formă de S pe mijloc.
Savurează cafeaua arabica pentru finețea sa, pentru gustul variat și bogăția aromelor.

Robusta:

Ideală pentru a-ţi reîncărca bateriile.
Cultivată în câmpii joase (la nivelul mării), cafeaua robusta reprezintă 30% din producția de cafea din întreaga lume. Boabele sunt mai mici și mai rotunde, cu o linie aproape dreaptă pe mijloc.
Savurează cafeaua robusta pentru puterea sa, pentru conținutul ridicat în cafeină și pentru gustul amar și pregnant.