Mousse de Caramel

Nivel de dificultate: Greu

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • Cafea
  • 250 ml de lapte rece
  • 1 albuș de ou
  • Caramel lichid sau mousse de caramel

Mod de preparare

  • Alege un bol înalt
  • Poți prepara acasă caramelul sau îl poți cumpăra gata făcut.
    Reţeta pentru un caramel delicios făcut din zahăr și apă este:

  • Ia o cratiță curată și adaugă apă și zahăr pudră sau tos.
  • Se încălzește apa și se fierbe ușor până ce se lichidul începe să dobândească o consistență vâscoasă/ se caramelizează.
  • Odată ce caramelul este gata, poți dilua jumătate din cantitate pentru a obține o consistență mai lichidă.
  • Caramelul lichid poate fi adăugat în lapte înainte de prelucrare pentru a obține o aromă plăcută.
  • Restul de caramel poate fi folosit pentru a decora și/sau pentru a adăuga un strat final de caramel în partea de sus a băuturii.

Pentru a prepara spuma de caramel:

  • Toarnă 250 ml de lapte în recipientul de lapte.
  • Adaugă albușul de ou proaspăt și o lingură de caramel lichid.
  • Pornește funcția pentru spumă de lapte.

Vei obține un mousse dens și gustos cu aromă de caramel.
Toarnă-l într-un bol. Lasă mousse-ul să se odihnească pentru aproximativ 30 de secunde apoi adaugă cafeaua cu o lingură.