PANNA COTTA RĂSTURNAT

  • Număr persoane 4
  • Dificultate Ușor
  • Timp preparare 10 min

Ingrediente

250 ml lapte
250 ml iaurt cu procent ridicat de grăsime
1 lingură de frunze de cicoare
2 plicuri de gelatină (sau 1.3 g de jeleu)
1 plic de gelatină (sau 0.75 g de jeleu)
150 g zahăr pudră
250 ml cafea

Preparare

Prepară cafeaua.
Adaugă un plic de gelatină într-un bol cu apă rece pentru a se înmuia. Apoi topește-o în cafea. Înclină paharele și toarnă compoziția. Lasă-le la frigider, menținând paharele înclinate.
Într-o cratiță, încălzește iaurtul și adaugă cicoarea. Infuzează cicoarea pentru aproximativ 10 minute apoi filtrează.
Într-un bol, adaugă zahărul și iaurtul și amestecă.
Înmoaie cele 2 plicuri de gelatină rămase și încorporează-le în amestecul de zahăr și iaurt. Adaugă laptele rece în paharele de la frigider, pune-le în poziție normală și toarnă în ele compoziția.
Lasă la răcit în frigider și servește.
Acest desert poate fi preparat cu o zi în înainte de servire.