Ingrediente
6 andive belgiene (cicoare)
150 ml cafea
1 portocală
1 lingură de miere
20 g unt
Foi de copt (1 pachet)
Sare și piper proaspăt măcinat
150 ml cafea
1 portocală
1 lingură de miere
20 g unt
Foi de copt (1 pachet)
Sare și piper proaspăt măcinat
Preparare
Îndepărtează frunzele andivelor și taie-le în două. Topește un cub de unt într-o tigaie înaltă, adaugă andivele cu partea tăiată în jos, apoi adaugă sarea, piperul și mierea, și lasă-le la caramelizat.
Adaugă coaja de portocală și cafeaua. Acoperă tigaia cu o foaie de copt și lasă-le timp de 15 minute la foc mic.
Andivele trebuie să fie moi. Întinde aluatul și taie 4 forme rotunde de 10 - 12 cm diametru, în funcție de formele de copt. Așează andivele în formele de copt, acoperă-le cu aluatul, înțeapă aluatul și dă-le la cuptor. Acoperă cu o foaie de copt pentru a preveni aluatul să crească.
Gătește la cuptor la 180°C pentru aproximativ 10-15 minute. Scoate din forme și servește cu salată și un ou fiert moale, sau ca garnitură pentru pește.
Adaugă coaja de portocală și cafeaua. Acoperă tigaia cu o foaie de copt și lasă-le timp de 15 minute la foc mic.
Andivele trebuie să fie moi. Întinde aluatul și taie 4 forme rotunde de 10 - 12 cm diametru, în funcție de formele de copt. Așează andivele în formele de copt, acoperă-le cu aluatul, înțeapă aluatul și dă-le la cuptor. Acoperă cu o foaie de copt pentru a preveni aluatul să crească.
Gătește la cuptor la 180°C pentru aproximativ 10-15 minute. Scoate din forme și servește cu salată și un ou fiert moale, sau ca garnitură pentru pește.