Ingrediente
4 gălbenușuri + 6 albușuri
80 g zahăr
500 g mascarpone
2 espresso
20 ml whisky
8 piscoturi
50 g caramel
3 mere
30 g unt
80 g zahăr pudră
1 lingură de pudră de cacao
80 g zahăr
500 g mascarpone
2 espresso
20 ml whisky
8 piscoturi
50 g caramel
3 mere
30 g unt
80 g zahăr pudră
1 lingură de pudră de cacao
Preparare
Prepară espresso-ul și lasă-l la răcit.
Într-un bol, bate gălbenușurile împreună cu zahărul până obții o cremă. Încorporează mascarpone. Bate albușurile spumă tare. Încorporează cu grijă albușurile în compoziția de mascarpone. Amestecă whisky-ul cu cafeaua rece. Decojește merele și taie-le în cubulețe mici. Gătește-le în tigaie cu untul și zahărul pentru aproximativ 5 minute.
Adaugă o lingură cu vârf de caramel la baza fiecărul pahar. Înmoaie pișcoturile în cafea și formează o bază în interiorul paharelor.
Umple fiecare pahar alternând între crema de mascarpone și merele caramelizate, terminând cu un strat de cremă.
Presară pudra de cacao amăruie și lasă-le la răcit în frigider.
Este ideal ca tiramisu sa fie preparat cu 24 de ore în avans.