Tiramisu Irish Coffee

Nivel de dificultate: Ușor

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 4 gălbenușuri de ou + 6 albușuri
  • 80 g zahăr tos și 80 g zahăr pudră
  • 500 g mascarpone și 30 g unt
  • 20 ml de whisky
  • 8 pișcoturi
  • 50 g de caramel
  • 3 mere
  • 1 lingură de pudră de cacao neîndulcită

Mod de preparare

  • Înainte de toate, setează espressorul pentru pregăti o cafea de 80 ml.

Prepară apoi crema pentru tiramisu:

  • Începe cu blanșarea gălbenușurilor împreună cu zahărul și apoi adaugă branza mascarpone.
  • Cu ajutorul unui mixer cu bol bate albușurile cu un praf de sare.
  • Încorporeaza delicat albușurile în compoziție.
  • Decojește merele, toacă-le cubulețe și sotează-le apoi într-o tigaie cu unt și zahar până devin caramelizate.
  • Adaugă într-un pahar o lingură de caramel.
  • Adauga whisky în cafea pentru mai multă aromă și înmoaie pișcotul pentru căteva secunde în lichidul astfel obținut. Adaugă piscotul în pahar.
  • Adaugă alternativ în pahar un strat de cremă, un strat de mere caramelizate și încă odata un strat de cremă.
  • Nu uita să presari cu ajutorul unei site un praf de cacao.

Sfatul nostru: prepară această rețetă de tiramisu cu 24 de ore înainte de servire pentru ca preparatul să stea suficient timp în frigider.