Un espresso perfect: ceașcă mică, moment intens

Pentru cunoscători, espresso este însăşi esența cafelei, un adevărat miracol fizico-chimic. Este, de asemenea, o artă, care cere pasiune, tehnică și respectul pentru tradiția italiană veritabilă.

Cele 6 secrete ale unui espresso perfect

Citeşte sfaturile noastre pentru a pregăti cel mai bun espresso. Aprobat de experți.

Definiție

Numele vorbește de la sine: espresso trebuie să fie pregătit proaspăt și servit într-o ceașcă mică încălzită, urmând să fie consumat imediat. Espresso este o băutură plină de subtilități. Prin concentrația notelor aromate, această băutură se distinge de orice alt preparat.

Espresso este o băutură plină de subtilități.

Espresso este, înainte de toate, o soluție, deoarece reprezintă suma mai multor elemente diferite (acizi, proteine, zaharuri, grăsimi, etc.). Este, de asemenea, o emulsie deoarece conține uleiuri cu arome care dau consistență cafelei, mângâind în același timp papilele gustative. În final, espresso este o „suspensie” datorită stratului dens de spumă de culoarea alunei care acoperă crema.

Două elemente esențiale pentru prepararea unui espresso excelent

Atunci când perioada de extragere a cafelei este prea lungă, se produce un espresso supra-extras, cu o cantitate mare de cafeină și un gust amar și astringent.

În schimb, atunci când perioada de extragere a cafelei este prea scurtă, atunci espresso-ul este sub-extras, având un gust acid și o consistență slabă.

În final, fineţea măcinării poate influența perioada de extragere, volumul și gustul. Pentru espresso, măcinarea trebuie să fie destul de fină pentru a extrage optim întreaga aromă a cafelei.

O perioadă prea lungă are ca rezultat o cafea supra-extrasă.

• 7 g (+/– 0,5 g) de boabe măcinate fin
• Temperatura optimă de extragere între 88 °C și 92 °C
• Presiune de 9 bari
• Volumul ceștii între 25 ml și 30 ml pentru espresso „italian” / 60 ml pentru espresso „franțuzesc”
• Durata de extragere de 25 de secunde (+/– 5 sec)

Descoperă espressoarele noastre automate şi savurează un espresso perfect. Acestea combină întreaga expertiză KRUPS în prepararea cafelei pentru a garanta un espresso perfect.

Articol de illycaffè Franța