ESPRESSOR NESPRESSO ESSENZA MINI NEGRU & AEROCCINO XN111810

Espressorul Nespresso Essenza Mini se remarca prin design-ul inovator, compact, cu linii fine, minimaliste si o amprenta infima, ce-l ajuta sa se integreze discret si elegant in orice spatiu. Acesta cantareste numai 2,3 kg, ceea ce il face extrem de portabil pentru ocazii deosebite.

Produse complementare, pentru realizarea retetelor de cafea cu lapte proaspat

Aeroccino este un aparat dezvoltat de Nespresso, pentru prepararea spumei de lapte proaspat necesare la realizarea retetelor de cafea cu lapte, cum ar fi cappuccino sau lae macchiato. Cu ajutorul sau veti prepara foarte usor spuma fina de lapte, cald sau rece, in cateva secunde, fara zgomot sau vibratii.

Ref: XN111810

Întrebări frecvente

Depunerile de calcar se formează în mod natural în aparat; îndepărtarea cu regularitate a calcarului va proteja aparatul și îi va prelungi durata de viață. Îndepărtarea calcarului asigură o calitate constantă a cafelei de-a lungul timpului. Calcarul poate afecta iremediabil funcționarea aparatului.
Urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru a detartra aparatul, deoarece tehnicile diferă în funcție de modelul pe care îl dețineți.
Vă recomandăm să utilizați produsul de detartrare furnizat de producător.
Dacă, în medie, utilizați aparatul pentru 4 cești de cafea și dacă apa este dură, vă recomandăm să detartrați aparatul cel puțin o dată la 3 luni.
Dacă locuiți într-o zonă în care apa este foarte dură, este posibil să fie necesar să detartrați produsul mai des.
Da, dacă este acoperit cu calcar.
Curățați rezervorul cu apă și/sau produsele de curățare recomandate de producătorul aparatului.
Astfel, puteți împiedica astuparea conductei de evacuare a apei și problemele de igienă.
Un espresso are o aromă mai puternică decât o cafea „normală”.
De fapt, un espresso se deosebește prin aroma sa bogată și spuma cremoasă.
Pentru a obține un astfel de espresso, presiunea trebuie să fie de 15 bar (pe care o obțin numai espressoarele), apa trebuie să fie încălzită la 90-92°C, iar cafeaua trebuie să fie măcinată fin și măsurată (7 g pe ceașcă).
Asigurați-vă că tăvița de picurare nu s-a revărsat și goliți-o, după caz.
Asigurați-vă că tăvița de picurare este poziționată corect.
Este posibil ca vasul să fie prea fierbinte.
Lăsați vasul să se răcească, apoi încercați din nou să preparați rețeta dorită.
De asemenea, este posibil ca dispozitivul de emulsifiere să fie blocat : eliminați-l, curățați-l și reintroduceți-l la loc.
Nu, acest aparat este destinat exclusiv preparării de rețete pe bază de lapte (cappuccino, café latte, lapte fierbinte). Neutilizarea corespunzătoare a aparatului poate duce la anularea garanției.
Da, pot fi utilizate toate tipurile de lapte.
De asemenea, puteți utiliza atât lapte proaspăt, cât și lapte UHT.
Asigurați-vă că cantitatea de lapte este corectă pentru rețeta dorită.
• Prima categorie : cappuccino
• A doua categorie : café latte
• A treia categorie : lapte fierbinte
Asigurați-vă că elicea este poziționată corect pentru a permite emulsifierea și că nu este blocată.
• Dacă elicea este poziționată incorect, fixați-o corect.
• Dacă este blocată, curățați-o,
iar dacă problema persistă, contactați un centru de service autorizat.
După ce urmezi instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigură-te că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încerca să demontezi sau să repari tu aparatul, ci ia legătura cu un centru de service autorizat.