CAFEA CU PRALINE

  • Număr persoane 1
  • Dificultate Ușor
  • Timp preparare 5 min

Ingrediente

2 espresso a câte 40 ml
25 g pudră de praline
40 ml + 20 ml lapte
1 linguriță pralinette (alune de pădure mărunțite, prăjite și ușor caramelizate)
20 ml sirop de alune de pădure
1 bezea mică

Preparare

Într-o cratiță, încălzește 20 ml lapte și încorporează în acesta pudra de praline.
Spumează restul de 40 ml de lapte direct în pahar folosind duza espressorului apoi adaugă laptele cu praline.
Adaugă espresso-ul în compoziția cu lapte.
Decorează-ți băutura cu pralinette, bucățele de bezea și sirop de alune.

Dacă nu ai găsit pralinette, prăjește 1 linguriță de alune de pădure mărunțite cu 1 linguriță de zahăr până se caramelizează. Dacă nu ai găsit pudră de praline, adaugă 25 g de zahăr și 25 g de alune de pădure și migdale prăjite într-o tigaie la foc mediu. Lasă zahărul să se topească și compoziția să se caramelizeze, agitând tigaia din când în când. Ia-le de pe foc, adaugă-le într-o tavă acoperită cu foaie de copt. Lasă la răcit complet apoi amestecă-le într-un blender sau rășniță până obții o pudră fină.