Espressor automat Barista EA907D31 / Negru-Argintiu

Tehnologie modernă și ușurință în utilizare: Barista aduce experiența unui coffee shop la tine acasă

Espressor automat Barista EA907D31 / Negru-Argintiu

Tehnologie modernă și ușurință în utilizare: Barista aduce experiența unui coffee shop la tine acasă

Espressorul automat Krups EA9070 îți oferă 17 băuturi delicioase, de calitatea Barista, cu ajutorul sistemului One-Touch, chiar la tine acasă. Designul îmbunătățit al produsului se completează perfect cu tehnologia avansată și caracteristicile convenabile pentru ca tu să poți savura o gamă mare de băuturi rafinate cu rețete din întreaga lume, printr-o simplă apăsare de buton.

Ref: EA907D31

Descriere

Savurează toate băuturile tale preferate la calitatea Barista

Espressorul automat Krups EA9070 îți pune la dispoziție 17 rețete de băuturi perfecte și savuroase printr-o simplă apăsare de buton, mulțumită tehnologiei avansate One-Touch.

Răsfață-te cu băuturi rafinate pe bază de cafea, de la un cappuccino perfect echilibrat cu o spumă de lapte bogată și cremoasă până la aroma robustă și bogată a unui espresso clasic.

Interfața de utilizare este poziționată frontal cu acces direct la ecranul color cu funcție Touchscreen, iar tehnologia de râșnire a cafelei ce are la bază 2 etape în procesul de obținere a spumei te ajută să obții băuturi excepționale cu un plus de confort.

Sistemul de clătire automat al duzei de abur garantează performanțe de lungă durată, cu posibilitatea de amănare pentru momentele în care vrei sa prepari mai multe băuturi consecutiv.

Acum, cele mai savuroase băuturi pe bază de cafea îți stau la dispozitie, pentru o explozie de gust și savoare, chiar la tine acasă.

Specificații

Globale
Culoare Negru & Argintiu
Garanție 2 ani
Interfață Ecran tactil
Țară de origine Franța
Tăviță de picături demontabilă
Tehnice
Atenționare anticalcar Da
Capacitatea rezervorului de apă (L) 1.7
Capacitatea rezervorului de boabe 250 g
Detectarea calcarului Da
Duză pentru abur
Funcție de apă fierbinte
Funcție One Touch Cappuccino
Număr de cești preparate simultan 2
Personalizarea cantității
Pornire automată programabilă
Râșniță de cafea Da
Rezervor de apă detașabil
Sistem Thermoblock
Suport pentru ceașcă
Tavă de picurare detașabilă
Tip de alimentare Cafea boabe & cafea măcinată
Număr rețete presetate 17

Întrebări frecvente

Utilizaţi întotdeauna lapte rece (direct din frigider) şi foarte proaspăt. Toate tipurile de lapte formează spumă dacă sunt proaspete şi reci. Dacă utilizaţi lapte degresat, laptele degresat cu perioadă de valabilitate lungă oferă rezultate mai bune.

Asiguraţi-vă că recipientul pe care îl utilizaţi pentru a prepara spuma de lapte este, de asemenea, rece/răcit. Un recipient din inox sau din sticlă ajută la obţinerea celor mai bune rezultate.

Obţinerea spumei de lapte în 6 paşi:
• Utilizaţi un pahar de dimensiune potrivită şi umpleţi-l până la jumătate cu lapte <strong>rece</strong>.
• Introduceţi vârful duzei puţin sub suprafaţa laptelui.
• Deschideţi repede supapa de abur, o jumătate de rotaţie spre poziţia de deschidere completă.
• Mişcaţi paharul uşor în jos până auziţi un sâsâit distinctiv.
• Continuaţi să lăsaţi uşor în jos paharul (<strong>fără mişcări bruşte</strong>), asemenea unui ascensor, întinzând laptele spre partea superioară a paharului şi creând o spumă densă.
• Continuaţi să încălziţi laptele până când termometrul (dacă aveţi unul) se apropie de 60 °C. Închideţi supapa, scoateţi şi ştergeţi <strong>imediat</strong> duza pentru abur.
Verificați dacă utilizați lapte foarte proaspăt și rece. Verificați dacă duza pentru abur și accesoriul pentru spumă nu sunt înfundate.
Împingeţi cu un ac fin blocajul. Pentru a vă asigura că duza pentru abur rămâne întotdeauna curată după ce preparaţi un cappuccino, rotiţi pentru un moment butonul pentru abur în poziţia pentru abur pentru a elimina restul de lapte din duză (punând un recipient gol dedesubt pentru a colecta picăturile). Curăţaţi imedita duza pentru abur sau accesoriul pentru spumă cu o cârpă umedă.
Nu spălați accesoriile espressorului în mașina de spălat vase.
Goliți tava de picurare periodic și, după caz, curățați tava și sita cu apă și cu puțin detergent slab. Apoi clătiți-le și uscați-le.
Capul de fierbere, suportul de filtru și filtrul trebuie să fie curățate după fiecare utilizare. Curățați capul de fierbere cu o cârpă umedă și suportul de filtru și filtrul cu puțin detergent slab și apă. Clătiți-le şi uscați-le.
Tava de încălzire trebuie să fie păstrată în aceeași stare.
Depunerile de calcar se formează în mod natural în aparat; îndepărtarea cu regularitate a calcarului va proteja aparatul și îi va prelungi durata de viață. Îndepărtarea calcarului asigură o calitate constantă a cafelei de-a lungul timpului. Calcarul poate afecta iremediabil funcționarea aparatului.
Urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru a detartra aparatul, deoarece tehnicile diferă în funcție de modelul pe care îl dețineți.
Vă recomandăm să utilizați produsul de detartrare furnizat de producător.
Dacă, în medie, utilizați aparatul pentru 4 cești de cafea și dacă apa este dură, vă recomandăm să detartrați aparatul cel puțin o dată la 3 luni.
Dacă locuiți într-o zonă în care apa este foarte dură, este posibil să fie necesar să detartrați produsul mai des.
Da, dacă este acoperit cu calcar.
Curățați rezervorul cu apă și/sau produsele de curățare recomandate de producătorul aparatului.
Astfel, puteți împiedica astuparea conductei de evacuare a apei și problemele de igienă.
Acest fenomen poate fi cauzat de o serie de factori:
• Nu este apă în rezervor; umpleţi rezervorul;
• Rezervorul nu este montat corect; apăsaţi cu fermitate pe rezervor;
• Filtrul este blocat; cafeaua măcinată este prea fină. Curăţaţi suportul filtrului şi încercaţi o cafea măcinată mai puţin fin;
• Pompa nu este amorsată; consultaţi instrucţiunile cu privire la modul de amorsare a acesteia;
• Aparatul a acumulat depuneri de calcar; îndepărtaţi calcarul;
• Cartuşul filtrului Claris a fost schimbat, dar nu a fost amorsat; consultaţi instrucţiunile cu privire la modul de amorsare a acestuia.
Îndepărtați filtrul de apă dacă aparatul este prevăzut cu un astfel de filtru. Dacă problema nu este soluționată, răsuciți butonul de reglare a fineții de măcinare spre dreapta pentru a obține o măcinare mai grunjoasă (în funcție de tipul de cafea utilizată).
Efectuați unul sau mai multe cicluri de clătire.
În cazul unor utilizări repetate, din duza de abur pot curge câteva picături.
Verificați setarea de temperatură a cafelei selectate și modificați-o, după caz.
Încălziți ceștile clătindu-le în apă caldă, pentru a evita apariția unor „șocuri termice” în cazul ceștilor mai vechi.
Calitatea cafelei obținute va fi și mai bună.
Asigurați-vă că rezervorul este poziționat corespunzător pe aparat.<br />Asigurați-vă că magnetul din rezervorul de apă se deplasează liber.<br />Clătiți rezervorul și detartrați-l, după caz.
Răsuciți butonul de finețe a măcinării spre stânga pentru a obține o cafea măcinată mai fin. Îndepărtați cartușul Claris.
Modificați setarea râșniței doar atunci când aceasta este în funcțiune.
Aparatul va reporni automat după restabilirea alimentării cu curent și va fi gata de utilizare pentru un ciclu nou.
Asigurați-vă că duza de abur nu este blocată.
După ce opriți aparatul și îl lăsați să se răcească: curățați și destupați toate orificiile duzei cu ajutorul acului furnizat, după caz.
Destupați orificiul conductei de suport a duzei de abur cu ajutorul unui ac.
Îndepărtați cartușul Claris.
Asigurați-vă că tăvița de picurare nu s-a revărsat și goliți-o, după caz.
Asigurați-vă că tăvița de picurare este poziționată corect.
Boabele Arabica dau cel mai bun gust și au, în mod natural, un conținut scăzut de cofeină. Încercați mai multe soiuri, amestecuri și grade de prăjire pentru a afla tipul care se potrivește cel mai bine gustului dumneavoastră. În general, cu cât cafeaua este prăjită mai bine, cu atât tăria cafelei este mai mare. Prăjirea ușoară scoate în evidență o întreagă gamă de arome și are ca rezultat o cafea ușoară și foarte aromată – cafeaua unui adevărat cunoscător! Cafelele extraordinare trebuie să fie întotdeauna prăjite moderat pentru a scoate în evidență adevărata lor bogăție, subtilitate și complexitate. Evitați boabele foarte prăjite, deoarece acestea tind să fie mai uleioase și pot înfunda cafetierele. De asemenea, verificați să nu existe pietricele amestecate cu boabele, deoarece acestea ar putea defecta aparatul. Nu utilizați niciodată cafea instant sau măcinată.
Dovada unui espresso adevărat este spuma creată de presiunea din aparat în timpul preparării cafelei. Presiunea se măsoară în bari (de la 1,5 la 19), iar cu cât presiunea în bari este mai mare, cu atât spuma este mai bogată şi mai densă.
Cea mai buna metoda pentru a pastra boabele este depozitarea lor intr-un recipient etans in frigider. In acest fel se pot patra pana la 3 luni.
Nu, aceste aparate sunt special concepute pentru a fi utilizate în funcție de tipul de cafea utilizat.
Dacă utilizați un tip incorect de cafea, îndepărtați rezervorul și umpleți-l cu tipul corect de cafea.
Un espresso are o aromă mai puternică decât o cafea „normală”.
De fapt, un espresso se deosebește prin aroma sa bogată și spuma cremoasă.
Pentru a obține un astfel de espresso, presiunea trebuie să fie de 15 bar (pe care o obțin numai espressoarele), apa trebuie să fie încălzită la 90-92°C, iar cafeaua trebuie să fie măcinată fin și măsurată (7 g pe ceașcă).