FRIGĂRUI DE SCOICI CU SOS DE CAFEA, ȚELINĂ ȘI PIURE DE VANILIE

  • Număr persoane 4
  • Dificultate Mediu
  • Timp preparare 40 min

Ingrediente

16 scoici
1 șalotă
2 ristretto a câte 30 ml
1 păstaie de cardamom (zdrobită)
150 ml supă de pește
150 ml iaurt degresat
1 țelină
2 păstăi de vanilie
1 cubuleț de unt
2 linguri de iaurt cu o cantitate mare de grăsime
1 lingură de ulei de măsline
Sare și piper proaspăt măcinat

Preparare

Într-o cratiță, gătește la abur șalota mărunțită. Adaugă ristretto-ul peste. Adaugă cardamom-ul zdrobit și lasă la infuzat. Adaugă supa de pește și lasă la înmuiat până când jumătate din supă este absorbită. Adaugă iaurtul și amestecă. Condimentează.

Pentru piure, într-o cratiță, adaugă cele 2 linguri de iaurt cu grăsime și cubulețul de unt. Infuzează păstăile de vanilie, la final acoperă cu folie alimentară, asigurându-te că este bine sigilat ermetic amestecul.

Decojește țelina, tai-o în bucăți și gătește-o într-o cratiță cu apă sărată. Strecoară și usucă bine. Dă-o prin blender până obții un piure. Adaugă peste untul și crema de vanilie, și condimentează.
Înfige scoicile într-o frigăruie, condimentează și gătește-o în tigaie timp de 2 minute pe fiecare parte cu puțin ulei de măsline.

Așează pe fiecare farfurie o porție de piure. Adaugă câte o frigăruie și tornă sos de cafea peste.