FRAPPINO

  • Număr persoane 1
  • Dificultate Ușor
  • Timp preparare 5 min

Ingrediente

200 ml cafea rece
40 ml espresso bine răcit
100 ml lapte rece
10 ml sirop de agave sau 2 lingurițe de zahăr pudră
30 ml lichior de cafea
50 ml smântână cu un conținut ridicat de grăsime
10 ml sirop de ciocolată (cu textură densă, ce se servește la înghețată)

Preparare

Cu o zi înainte, prepară cuburile de cafea înghețată: toarnă cele 200 ml de cafea în forme de gheață și pune-le la congelator.
Într-un shaker, toarnă espresso-ul, cuburile de cafea, siropul de agave, lichiorul de cafea și laptele.
Amestecă timp de 15-20 secunde și toarnă într-un pahar.
Amestecă cu un tel smântâna până obții o cremă apoi decorează băutura cu ea.
Adaugă puțin sirop de ciocolată, tornă ușor pentru a obține un design, exact ca un barista.